Aproape 90 de kg de articole pirotehnice confiscate de polițiști, în prima săptămână a acțiunii „Foc de Artificii”

În prima săptămână a acțiunii ”Foc de Artificii” – lansată de Poliția Română pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice – polițiștii au efectuat 120 de acţiuni și controale în complexe, pieţe și alte obiective și au verificat activitatea a 75 de persoane fizice și juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

Polițiștii au constatat 26 de infracţiuni și au depistat 21 de persoane fizice și juridice neautorizate, față de 24 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale. În cadrul acțiunii au fost confiscate 87,22 kg de articole pirotehnice, în valoare de 6.396 de lei și au fost retrase 11 autorizații, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.502 lei.

Potrivit IGPR, o atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 91 de activități de informare în școlile din țară.

Poliţia Română reamintește că este interzisă deţinerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate și pentru protecţia mediului.

„Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului” – atenționează Poliția Română.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie