Aproape 80 de produse prezentate de studenții USAMV Cluj-Napoca, la Salonul ”Pro Invent 2019”.

Aproape 80 de proiecte ale studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, din cadrul USAMV Cluj-Napoca, vor fi prezentate publicului și specialiștilor la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii „Pro Invent 2019″.

Reuniunea, programată între 20 și 22 martie, la BT Arena, va aduce în prim-plan peste 350 de invenții din variate domenii ale științei și tehnicii, inclusiv din cadrul ingineriei alimentare. Între participanți se numără universități, institute, centre și stațiuni de cercetare, firme, asociații ale inventatorilor sau persoane fizice din țară și din străinătate.

„Studenții universității noastre, mai precis cei de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, se vor prezenta cu 77 de proiecte, între care se numără, din nou, rețete originale, cum ar fi: chipsuri de sfeclă de zahăr, praline imprimate 3D umplute cu cremă îmbunătățită cu pudră de ceai verde și ceai negru, supliment alimentar încapsulat din miere cu coacăze și zer, cremă tartinabilă raw-vegană din semințe de cânepă, cu adaos de coloranți naturali, iaurt din lapte de capră îmbogățit cu microcapsule de aronia, humus cu sfeclă roșie sau turtă dulce din făină de secară cu adaos de prune uscate, precum și produse cosmetice, între care amintim crema hidratantă împotriva petelor pigmentare. Spre deosebire de edițiile anterioare ale Salonului «Pro Invent», proiectele studenților noștri vor fi împărțite în două zile de expoziție, în 20 și 21 martie” – informează USAMV.

Salonul ”Pro Invent 2019” își va deschide porțile miercuri, 20 martie, la ora 12:00, la BT Arena. În 21 martie, între orele 14:00 – 16:30, specialiști din cadrul USAMV vor participa la workshop-ul „Helthcare Innovation”, alături de EIT Health, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Programul de vizitare al salonului: 20 martie, orele 12:00 – 18:00; 21 martie, orele 10:00 – 18:00 și 22 martie, orele 10:00 – 14:00. În 22 martie, de la ora 12:00, va avea loc festivitatea de premiere a proiectelor din cadrul Salonului „Pro Invent 2019”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie