Aparatură medicală de peste 4 milioane de lei pentru Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” va fi dotat cu aparatură medicală de înaltă performanță, în urma câștigării, de către Consiliul Județean Cluj, a unui nou proiect cu finanțare europeană nerambursabilă.

„Cele 18 echipamente pe care Consiliul Județean le va achiziționa pentru a dezvolta și diversifica activitatea ambulatoriului sunt: un aparat de radiologie digitală, un ecovideobronhoscop, două videobronhoscoape, un bodypletismograf și un aparat destinat ergospirometriei. Totodată, instituția spitalicească va beneficia și de un turn de laparoscopie (toracoscopie), două lămpi scialitice cu doi sateliți destinate sălilor de operație, o masă de operație mobilă electromecanică seria 5000, doi analizori de gaze și ioni și șase monitoare funcții vitale” – a anunțat, marți, Consiliul Județean Cluj, sub a cărui autoritate funcționează spitalul.

Proiectul, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, are o valoare totală de 4.231.759 de lei, din care 4.147.123,82 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată, iar contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj este de 84.635,18 lei.

M. T.

Articole din aceeasi categorie