Ansamblul folcloric de copii „Zestrea” din Gherla şi Larisa Gurzău au cucerit publicul din Craiova

Municipiul Craiova a găzduit, recent, ediţia a V-a a Festivalului „Pro Muzica”. Organizată de Asociaţia „Club Arti”, manifestarea culturală din capitala Olteniei a avut ca obiectiv principal promovarea muzicii în rândul copiilor şi adolescenţilor, descoperirea de noi talente,  având loc în cadrul a șase secţiuni pentru copiii cu vârsta între 5 și 19 ani.

Ediţia din acest an s-a încheiat cu un frumos succes al copiilor gherleni, prezenţi în prermieră la acest mare festival dedicat lor. Ansamblul folcloric „Zestrea”, condus de prof. Constantin Istici, a câştigat Marele Trofeu al Festivalului „Pro Muzica”, interpretând cu mare succes piesele „Cântec de leagăn”, „Cântec de seceriş”, „Cântec de cătănie”, „Cântec de şezătoare”, „Descântec de legatul untului”, „Strigături satirice”, „Cântece de pricesne” şi „Cântece de chiuit”. Evoluţia mesagerilor folclorului someşan a primit multe aprecieri din partea juriului condus de compozitorul Claudiu Bulete, din Vaslui. A fost acordat un trofeu şi Departamentului muzical al Casei Municipale de Cultură Gherla, coordonat de prof. ConstantIn Istici, premiu oferit de organizatori în cadrul secţiunii Școli de muzică.

La festivalul de la Craiova, speranţa muzicii populare din Gherla, eleva în clasa a VI-a a Liceului Teoretic „Petru Maior”, Larisa Gurzău, la categoria de vârstă 10-13 ani a câştigat Trofeul secţiunii Muzică populară, la fel un succes extraordinar al reprezentanţilor folclorului gherlean la acest concurs de interpretare. Talentata Larisa obţine astfel un nou premiu important în scurta, dar prodigioasa ei carieră de artistă. La doar 12 ani se poate lăuda cu performanţe excelente, ea făcând parte şi din Ansamblul „Zestrea”.

Cu ocazia deplasării la Craiova, copiii din Gherla au vizitat obiective istorice şi culturale din localitate.

Szekely Csaba

Articole din aceeasi categorie

One Response to Ansamblul folcloric de copii „Zestrea” din Gherla şi Larisa Gurzău au cucerit publicul din Craiova

  1. Constantin Istici

    Nu am inclus în programul de la Craiova și cântece de pricesne. Este o eroare și menționez acest lucru din respect pentru juriu, care a primit programul repertorial al grupului ZESTREA, prezentat în concurs. Nu înseamnă că nu avem și pricesne în repertoriul ansamblului.
    Larisa Gurzău face parte și totodată s-a format în cadrul grupului folcloric ZESTREA, din Gherla, încă de la vârsta de 5 ani, grup folcloric inițiat, instruit și coordonat de Constantin Istici începând cu toamna anului 1993. Am simțit nevoia să precizez acest aspect, datorită faptului că Larisa Gurzău, în ultima perioadă de timp, colaborează și cu alte ansambluri din județul Cluj, sau Mureș, unde este invitată să colaboreze în diferite spectacole artistice, în felul acesta s-a creeat o confuzie în rândul iubitorilor de folclor, privind CV-ul Larisei Gurzău.

    Constantin Istici