Aniversare #3. Weekend aniversar la Reactor

În martie se împlinesc trei ani de la lansarea Reactor de creaţie şi experiment în 2014, moment inaugural ce a fost marcat printr-un maraton de evenimente care a durat de 24 de ore. În timpul scurs de atunci, spaţiul de pe strada Petõfi Sándor nr. 4 s-a dezvoltat văzând cu ochii, echipa s-a mărit, atrăgând oameni pasionaţi de teatru şi evenimente culturale, iar noi proiecte au luat naştere şi au ajutat la îmbogăţirea şi diversificarea peisajului cultural clujean şi naţional (v., cel mai recent, consemnarea noastră din 7 martie 2017).

Anul 2017 a început promiţător, cu continuarea celor două proiecte de rezidenţe lansate în 2016: Fresh Start şi Drama 5, dar şi printr-un proiect nou, care presupune realizarea a două spectacole de teatru bazate pe investigarea a două cazuri care au marcat istoria noastră recentă – cazul MISA şi schema piramidală Caritas.

Aniversarea Reactor #3 va fi sărbătorită prin două zile de evenimente reunite sub tema expunerii. Fără filtru. Expoziţie cu expunere este titlul evenimentelor de sâmbătă, 18 martie, şi cuprinde o lansare, o expoziţie, un performance şi un party, toate avându-i în centru pe membrii echipei extinse a Reactorului, surprinşi în situaţii fireşti, dar… fără filtru, într-un exerciţiu de comunicare intimă cu publicul. Evenimentul principal din programul aniversar este Lansarea calendarului Reactor, un calendar special nu doar pentru că începe cu luna martie, ci şi pentru că membrii echipei se lasă fotografiaţi în ipostaze cât mai naturale. Lansarea calendarului e dublată de vernisajul expoziţiei Making of, în care vor fi expuse culisele realizării acestui calendar. Imediat după, va avea loc un performance în care echipa Reactor se va expune live, în faţa unui microfon, de data aceasta prin intervenţii artistice cu caracter expoziţional şi unicat.

Duminică, 19 februarie, va avea loc ultima reprezentaţie a primului spectacol Reactor: 9 din 10. Ultimul capitol. Publicul clujean va avea ocazia să vadă o reprezentaţie veche şi nouă în acelaşi timp, o versiune unică, inedită şi exclusivă, cu întreaga distribuţie extinsă. Programul detaliat al zilelor aniversare este următorul:

Sâmbătă, 18 martie, ora 18 – FĂRĂ FILTRU. EXPOZIŢIE CU EXPUNERE

Aniversare #3; Lansare calendar. Vernisaj „Making of”. Performance. Party.

Ora 18: Lansarea Calendarului Reactor – un calendar special nu doar pentru că începe cu luna martie, ci şi pentru că membrii echipei se lasă fotografiaţi în ipostaze cât mai naturale, renunţând şi la ultimele straturi de inhibiţii, de reţineri şi de haine. Fotografii: Adi Bulboacă. Design: Dutzu.

„Making of” – vernisajul expoziţiei de fotografii semnate Robert Puţeanu şi Adi Bulboacă, în care sunt expuse culisele realizării Calendarului Reactor.

Ora 19 – Performance – echipa Reactor se va expune live, în faţa unui microfon, de data aceasta prin intervenţii artistice cu caracter expoziţional şi unicat. Participă: Oana Mardare, Raul Coldea, Doru Taloş, Delia Gavliţchi, Ana Cucu Popescu, Leta Popescu, Alina Mişoc, Erdei Bianco, Raluca Mara, Alexa Băcanu.

Ora 22 – Party „fără filtru”

Participarea la toate evenimentele zilei este gratuită.

Duminică, 19 martie, ora 19: 9 DIN 10. ULTIMUL CAPITOL. Aniversare #3

Spectacol de teatru. Regia: Leta Popescu • Dramaturg: Ana Cucu Popescu • Cu: Oana Hodade, Oana Mardare, Lucia Mărneanu, Doru Mihai Taloş.

Cea din urmă reprezentaţie a primei producţii Reactor va fi una inedită şi unică: o variantă care reuneşte pe scenă cele două distribuţii alternative într-o variantă nemaivăzută până acum (şi nici după) a spectacolului despre limbajul specific al cărţilor motivaţionale.

Mai multe detalii despre programul Reactor puteţi găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj sau pe site-ul www.reactor-cluj.com. Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor

M.B.

Articole din aceeasi categorie