Amenzi în valoare de peste 26.000 de lei pentru comercializarea de mărfuri necorespunzătoare

Poliţiştii locali din cadrul Serviciul Inspecţie comercială au desfăşurat o acţiune de verificare a super/hypermarketurilor din Cluj-Napoca, informează municipalitatea clujeană, printr-un comunicat de presă. Potrivit documentului, pe parcursul săptămânii trecute au fost verificaţi 18 agenţi economici în ceea ce priveşte respectarea termenelor de valabilitate ale produselor comercializate. „Controalele au avut loc în toate cartierele municipiului, iar cu această ocazie au fost identificate nereguli precum comercializarea de produse alimentare cu termene de valabilitate expirate sau fără menţionarea termenelor de valabilitate (la carne, mezeluri, lactate, dulciuri, alte produse alimentare ambalate). Pentru neregulile depistate au fost încheiate 15 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 19.900 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009 şi ale Legii nr. 12/1990 republicată”, se arată în comunicatul de presă.
Totodată, o altă acţiune a poliţiştilor locali a vizat verificarea magazinelor nealimentare care comercializează produse de import fără traducere în limba română, menţionează reprezentanţii autorităţii locale. „Au fost verificaţi 14 agenţi economici, iar în urma acestor controale au fost încheiate 10 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 7.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009”, spun aceştia, precizând că în urma desfăşurării celor două acţiuni, marfa neconformă normelor legale a fost retrasă de la vânzare.
Municipalitatea avertizează agenţii comerciali, asupra faptului că astfel de verificări vor continua pe tot parcursul lunii decembrie, având în vedere faptul că în această perioadă a anului se înregistrează un volum mare de vânzări.
A.S.

Articole din aceeasi categorie