Amenzi de peste 4.000 de lei pentru ocuparea abuzivă a parcărilor pentru persoane cu dizabilităţi

În perioada 13-16 noiembrie 2017, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Ordine Publică şi Trafic Rutier au desfăşurat acţiuni privind ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi, informează municipalitatea clujeană, precizând că acţiunile au avut loc în zona străzilor Năvodari, Dorobanţilor, B-dul 21 Decembrie 1989, Samuil Micu şi B-dul Eroilor.

Potrivit administraţiei locale, în urma verificărilor, au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare rezervate cu destinaţie specială, conform HCL 61/2014, în valoare de 700 de lei, precu şi 17 sancţiuni contravenţionale pentru ocuparea locurilor de parcare rezervate şi semnalizate pentru persoanele cu handicap, conform Legii nr. 448/2006, rep, în valoare de 3400 de lei. De asemenea, ca măsură administrativă complementară, au fost ridicate 17 autovehicule conform Legii 448/2006, arată reprezentanţii municipalităţii. Potrivit acestora, în total au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.100 de lei.

Administraţia locală precizează că acţiunile vor continua şi în perioada următoare. Totodată, Poliţia Locală atenţionează că, potrivit Art. 40, alin (5), lit b din HG nr. 268/2007, actualizată, conducătorii auto care beneficiază de cardul-legitimaţie pentru parcare pe locurile special amenajate au obligaţia să-l afişeze în partea din faţă a vehiculului, la loc vizibil. Poliţiştii locali vor lua măsurile legale de sancţionare pentru cei care nu respectă prevederile legale în vigoare.

A.S.

Articole din aceeasi categorie