Ambulanţă pentru ISU Floreşti

Primăria localităţii Florești finalizează o investiție de peste un milion de lei, realizată din fonduri proprii și fonduri europene.

„Este vorba despre achiziționarea și predarea către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Cluj a unei ambulanțe de prim-ajutor medical, dotată și echipată adecvat, precum și a unei autospeciale de stins incendii, dotată și echipată corespunzător”, a transmis primarul Horia Şulea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Floreşti, ceremonia de predare-primire va avea loc vineri, 21 iunie 2019, începând cu ora 10.00, la stația ISU Florești, de pe strada Eroilor.

Urmează să luăm în primire din partea Primăriei Floreşti o ambulanţă de prim ajutor tip B2 pentru echipajul SMURD din cadrul punctului de lucru Floreşti, precum şi o autospecială pentru stins incendii care va funcţiona în cadrul aceluiaşi punct de lucru. Aceste două echipamente sunt foarte importante pentru desfăşurarea operaţiunilor de intervenţie la un nivel ridicat având în vedere că sunt echipamente noi care oferă, bineînţeles, un standard în ce priveşte dotarea actualizată, atât pentru acordarea primului ajutor calificat, cât şi pentru stingerea incendiilor”, au declarat reprezentanţii ISU Cluj.

Vă reamintim că recent, şi Primăria municipiului Cluj-Napoca a achiziţionat o „Ambulanță de tip C – terapie intensivă mobilă”, de ultimă generație, care vine în completarea dotărilor de care are nevoie Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj pentru proceduri cât mai prompte și eficiente în cazurile de intervenție. Aceasta este dotată cu echipamente speciale conform standardelor europene, care pot fi utilizate atât pe teren, cât și în condiții de deplasare a ambulanței. Tot echipamentul este depozitat în siguranță, pentru a preveni lovirea sau rănirea în timpul deplasării vehiculului.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie