Ambasadorul Italiei în România, în vizită la Cluj-Napoca

Prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan a primit, ieri, vizita Excelenţei Sale Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România. În cadrul întrevederii, cei doi au discutat despre schimburile economice şi culturale dintre România şi Italia, dar şi despre înlesnirea relaţiilor de colaborare dintre oamenii de afaceri italieni şi cei români, în special cei clujeni.
”Avem relaţii excelente de colaborare cu zona Clujului. Aici sunt înregistrate mai mult de 1000 de firme cu capital italian, cu peste 60 de milioane de euro investiţii şi o cifră de afaceri de câteva sute de milioane de euro. În cadrul întâlnirii cu domnul prefect am dorit să deschidem un contact care nu se vrea a fi doar o discuţie iniţială ci un canal permanent de dialog cu autorităţile’’, a declarat E.S. Marco Giungi.
La rândul său, prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan a spus că una dintre temele invocate în cadrul întrevederii cu E.S. Marco Giungi a fost legată de lipsa de forţă de muncă în această zonă a ţării. ‘’Aceste aspecte ne preocupă de mult timp şi încercăm să instruim în şcolile profesionale copii iar companiile italiene se vor putea implica în acest proces de pregătire. Am discutat şi despre relaţiile culturale, acestea fiind apreciate ca fiind extraordinare. O altă temă adusă în discuţie a vizat oportunităţile pe care tinerii italieni le-ar găsi la Cluj-Napoca pentru a urma studii superioare, aşa cum fac deja mulţi tineri germani sau francezi.
C.P.

Articole din aceeasi categorie