Ambasadorul Armeniei la Bucureşti, în vizită la Gherla

Marţi, 4 iunie, municipiul Gherla a avut parte de oaspeţi dragi. Ambasadorul Republicii Armenia la Bucureşti, Excelenţa Sa dr. Sergey Minasyan s-a aflat din nou în vechiul Armenopolis, unde a mai efectuat vizite şi în cursul anului trecut.

Înaltul oaspete a fost însoţit pe meleagurile clujene de un grup de ziarişti din Armenia, prezenţi în România pentru documentare. În timpul deplasării la Gherla,  delegaţia armeană a vizitat Catedrala Armeano-Catolică din centrul oraşului, unde a rămas cu o plăcută impresie, admirând şi pictura „Coborârea de pe Cruce”, a lui Rubens, dăruită comunităţii locale de către Francisc al II-lea, drept recunoştinţă pentru aportul bănesc însemnat al armenilor gherleni la vistieria statului, golită în timpul războaielor împotriva lui Napoleon.

Excelenţa Sa dr. Sergey Minasyan a fost primit de preşedintele sucursalei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România, ing. Ioan Esztegár, domnia sa fiind şi ghidul delegaţiei în timpul şederii în urbea de pe Someş.

Zilele trecute, la Gherla s-a aflat o echipă de filmare a Televiziunii Române, care a realizat un reportaj şi cu membrii comunităţii armeneşti din localitate, vizitând, de asemenea, şi impozanta Catedrală Armeano-Catolică din Piaţa Libertăţii. Ambele delegaţii au fost însoţite de managerul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla, doamna Monica Pătac, care a oferit oaspeţilor pliante şi broşuri despre municipiul Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie