Ambasada SUA anunţă o nouă rundă de candidaturi pentru bursele FLEX 2018 – 2019

Ambasada SUA la Bucureşti, alături de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională (American Councils for International Education) şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, invită liceenii români să participe la Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018 – 2019.

„Programul de schimb de experienţă FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului şcolar 2018 – 2019. Participarea la Programul FLEX, aflat acum la al 3-lea an de existenţă în România, este gratuită. În primii doi ani, FLEX România a oferit burse unui număr de 49 de liceeni români din diferite judeţe ale ţării, care au locuit şi învăţat în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi, care sunt invitaţi să candideze online”, precizează Ambasada SUA la Bucureşti, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, între criteriile de eligibilitate se numără: cetăţenia română; anul de naştere între 15 iulie 2000 şi 15 iulie 2003; să fie actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; să studieze engleza în liceu şi să îndeplinească criteriile pentru a obţine viza de Statele Unite şi nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun online, din 1 septembrie până pe 17 octombrie 2017, la https://ais.americancouncils.org/flex. Informaţii complete despre program sunt disponibile la adresa de e-mail flexromania@americancouncils.eu şi pe site-ul www.americancouncils.ro.

Creat de Congresul Statelor Unite în 1992 şi aflat în cel de-al 25-lea an de existenţă, programul FLEX presupune un an întreg de schimb de experienţă pentru tinerii liceeni în Statele Unite ale Americii, scopul acestuia fiind promovarea înţelegerii reciproce între cetăţenii Statelor Unite şi cei ai altor ţări, pentru ca liceenii să înveţe mai multe despre SUA şi să le prezinte americanilor ţările lor de origine. În 2018 – 2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor învăţa în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane şi va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program.

Acest program de burse este finanţat în totalitate de Guvernul Statelor Unite şi administrat de Biroul Educaţional şi Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finanţare de la Congresul SUA. Programul FLEX este sprijinit la nivel local de cetăţeni şi licee din Statele Unite ale Americii ce găzduiesc, educă şi sprijină liceeni fără a primi vreo compensaţie financiară, precizează Ambasada SUA la Bucureşti.

Articole din aceeasi categorie