Alte peste 12 milioane de lei pentru locuitorii comunei Chinteni

Comuna Chinteni primeşte, din partea Ministerului Dezvoltării, încă 12.683.353 de lei în vederea realizării a trei proiecte importante pentru confortul şi sănătatea locuitorilor acesteia. „În generozitatea lui nemărginită, Moş Nicolae a fost darnic cu locuitorii comunei Chinteni, aducându-ne în dar aprobarea finanţării pentru alte trei obiective de investiţii, ale căror contracte le-am semnat la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE). Mulţumim Moşului şi tuturor celor care ne-au sprijinit în acest sens!”, arată primăriţa Chinteniului, Lucia Suciu.
Potrivit acesteia, din aceşti bani se va realiza sistemul centralizat de canalizare a apelor uzate menajere, cu staţie de epurare în localităţile Măcicaşu şi Sînmartin – proiect finaţat cu 5.282.322 de lei -, sistemul centralizat de canalizare a apelor uzate menajere în localităţile Deuşu şi Vechea – proiect pentru care comuna a primit 5.248.001 de lei -, precum şi Centrul Medical Chinteni – proiect căruia i-au fost alocaţi, din partea MDRAPFE, 2.153.030 de lei. Cele trei proiecte vor fi realizate prin programul naţional de dezvoltare, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în cadrul subprogramului „modernizarea satului românesc”.
Amintim că aproximativ cu o lună în urmă, primăria Chinteni a semnat alte trei contracte de proiecte finanţate prin Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), care vizează dezvoltarea comunei, suma totală finanţată ridicându-se la peste 16 milioane de lei. Este vorba despre trei proiecte – „Construire şi refacere poduri în localitatea Chinteni, Macicaşu şi Săliştea –Veche”, cu o finanţare de 5.445.224,27 de lei, „Sistem centralizat de canalizare ape uzate menajere cu staţie de epurare în localitatea Săliştea Veche”, finanţat cu 4.752.455,96 de lei şi „Modernizare stradă de sub pădure şi strada din deal în comuna Chinteni”, proiect finanţat cu 5.996.318 de lei.
Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie