Alina Bica – achitată în dosarul ANRP

Fosta şefa a DIICOT Alina Bica a fost achitată vineri de ÎCCJ în dosarul ANRP.
În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare pentru trafic de influenţă, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, a fost achitat. Totodată, Crinuţa Dumitrean (membru în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor) a fost condamnată la 7 ani şi 6 luni de închisoare, iar Sergiu Diacomatu (membru în aceeaşi comisie) – tot la 7 ani şi 6 luni. Omul de afaceri Gheorghe Stelian a primit 6 ani de detenţie.
Potrivit ÎCCJ, au fost achitaţi – Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu (evaluator), Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan şi Ionuţ Florentin Mihăilescu (fost consilier al şefei DIICOT).
De asemenea, instanţa a decis confiscarea de la Dorin Cocoş a 19 milioane euro sau echivalentul în lei a acestei sume la cursul de schimb al BNR la data executării măsurii.
Judecătorii au admis, totodată, în parte acţiunea civilă exercitată de statul român prin Ministerul Finanţelor Publice şi i-a obligat în solidar pe Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu şi Gheorghe Stelian la plata sumei de 218.353.075 lei.
Decizia nu este definitivă.

Articole din aceeasi categorie