Alin Tişe: Vom formula plângere penală împotriva ministrului Mediului şi a comisarilor Gărzii de Mediu

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, îi acuză pe comisarii clujeni ai Gărzii de Mediu de abuz şi ameninţă cu plângere penală. Tişe susţine că, în 14 septembrie, comisarii Gărzii de Mediu au anulat măsurile impuse tocmai de ei la sfârşitul lunii august în cazul alunecărilor de teren de la Pata Rât, aplicând alte sancţiuni. ‘’În legătură cu problemele de la Pata Rât, Consiliul Judeţean a luat urgent toate măsurile dispuse prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Unele măsuri au fost imediate, iar altele, stabilite cu termene, precum 2 octombrie 2017, sunt în implementare. Problemele de la Pata Rât există de 70 de ani, iar acum Consiliul Judeţean Cluj încearcă să închidă definitiv şi să ecologizeze această rampă. Mai mult, Garda Naţională de Mediu a efectuat un control în data de 31.08.2017 când a stabilit, de asemenea, măsuri de implementat (cu termen!!!) pe care Consiliul Judeţean Cluj le -a respectat întocmai. Surpriza a fost că în data de 14.09.2017, ministrul Mediului, incompetenta Graţiela Leocadia Gavrilescu, a instigat Garda de Mediu să anuleze termenele şi măsurile propuse de această instituţie şi să aplice în mod abuziv alte sancţiuni.
Asta în loc să se implice activ în rezolvarea problemei care este a României, nu doar a Clujului. Asta, în condiţiile în care, în ţară, există rampe neconforme în procedură de infrigement şi ministrul incompetent nu e preocupat de ele. Rampa de la Pata Rât este 90 % închisă şi spre finalizare. Abuzul făcut de incompetenta ministră care a instigat şi a făcut presiuni asupra comisarilor Gărzii de Mediu (ameninţându-i cu destituirea) nu poate rămâne fără consecinţe.
Consiliul Judeţean Cluj va formula plângere penală împotriva ministrului Mediului şi a comisarilor Gărzii de Mediu’’, a arătat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.
C.P.

Articole din aceeasi categorie