Al 4-lea Congres internațional de psihoterapie cognitivă și comportamentală, organizat la UBB

Specialiști din zeci de țări ale lumii participă, în perioada 13 – 15 septembrie, la Cluj-Napoca, la cel de-al patrulea Congres internațional de psihoterapie cognitivă și comportamentală, organizat la Universitatea Babeș-Bolyai.

Programul congresului este unul complex, combinând aspecte teoretice/ de cercetare avansate, cu aspecte practice esențiale/ eficiente.

„Psihoterapiile cognitive/ comportamentale (CBT) sunt standardul de aur («golden standard») în cercetarea și practica psihoterapiei la nivel internațional, iar Rational Emotive Behavior Psychotherapy (REBT) este abordarea fondatoare/ de start a psihoterapiilor cognitiv-comportamentale (REBT/CBT). Milioane de oameni din întreaga lume și-au rezolvat probleme clinice și/ ori s-au optimizat/ dezvoltat personal ca urmare a CBT. După ce Școala clujeană de psihologie clinică și psihoterapie a organizat, în anul 2017, al 9-lea congres internațional de psihoterapii cognitive/ comportamentale (CBT) al International Association for Cognitive Psychotherapy, anul acesta este rândul celui de-al 4-lea congres internațional de REBT/CBT al Albert Ellis Institute, New York – informează UBB.

Albert Ellis este considerat fondatorul REBT/CBT, unul, alături de Aaron. T Beck, dintre cei mai influenți psihologi/ psihoterapeuți din istoria domeniului, la nivel internațional (între 1957-1982 a fost cel mai citat psiholog în revistele de specialitate, într-o analiză din 1982 depășindu-l ca influență în domeniu pe fondatorul psihanalizei, Sigmund Freud).

Potrivit declarației prorectorului UBB pentru cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, prof. univ. dr. Daniel David (președintele congresului), acesta este primul congres internațional al REBT pe care Albert Ellis Institute a fost de acord să-l organizeze în afara SUA, UBB fiind unul dintre organizatori, alături de Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România. Acest lucru este „o confirmare a prestigiului internațional al Școlii clujene de psihologie clinică și psihoterapiei”, consideră Daniel David.

Primul congres REBT a fost organizat de către Albert Ellis în New York, iar celelalte două congrese au fost organizate tot în SUA, la Keystone.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *