Aglomerație la frontiere

În acest an, la nivelul întregii țări, în perioada 03-05.08.2018 au trecut frontiera aproximativ 895.000 persoane, din care 446.000 pe sensul de intrare și 449.000 pe sensul de ieșire – informează Poliția de Frontieră Română.

„Ca în fiecare an, în perioada sezonului estival, traficul prin punctele de trecere a frontierei înregistrează valori crescute, deoarece tot mai mulți cetățeni români aleg să își petreacă zilele libere în afara granițelor țării sau se întorc în România pentru a-și vizita rudele în vacanță. Încă de la debutul sezonului estival valorile de trafic au început să crească, rămânând în aceeași linie ascendentă ca și în anii trecuți, sens în care Poliția de Frontieră Română și-a adaptat misiunile de supraveghere și control, precum și resursele umane și materiale la specificul fiecărei frontiere. Zilnic, peste 4.000 polițiști de frontieră desfășoară activități de supraveghere și control la frontiera de stat” – se precizează într-un comunicat al Poliției de Frontieră Română, remis presei.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă, în continuare, participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la granița cu Ungaria, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar pentru anumite puncte (ex. PTF Nădlac II), din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat o aplicație on-line (disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro), care prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie