Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj va înregistra pentru prima dată în istoria sa două milioane de pasageri

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj va înregistra în data de 21 septembrie 2017, pentru prima dată în istoria sa, două milioane de pasageri. Cu acest prilej, compania aeriană LOT Polish Airlines, Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul vor organiza un eveniment dedicat marcării acestui moment istoric.
Atingerea pragului de 2 milioane de pasageri confirmă faptul că Aeroportul Internaţional Cluj este unul dintre cele mai dinamice aeroporturi ale Europei, cu o creştere spectaculoasă a traficului aerian. Dacă în anul 1996, pe Aeroportul Internaţional Cluj s-au înregistrat 32.000 de pasageri, existând doar o singură companie care oferea legături aeriene, astăzi, în anul 2017, peste 45 de destinaţii spre 20 de ţări asigură deschiderea spre Europa şi întreaga lume, prin intermediul zborurilor a 10 companii aeriene de pasageri şi cargo.
”Atingerea acestui prag semnificativ, de două milioane de pasageri nu este deloc o surpriză pentru mine. Creşterea de 100 de ori a traficului aerian, comparativ cu anul 1996, se explică printr-o strategie ce a fost urmată pas cu pas, strategie care a generat dezvoltarea aeroportului, dar şi un impact pozitiv pentru mediul socio-economic al judeţului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe.
Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a declarat la rândul său: „Atingerea pragului record de două milioane de pasageri la doar 3 luni de la sărbărorirea pasagerului un milion este o dovadă a trendului ascendent de creştere a traficului aerian.
Până la finalul anului ne aşteptăm ca traficul să depăşească 2,7 milioane de pasageri.”

Articole din aceeasi categorie