Adevărul despre o realitate

Asociaţia sportivă de alpinism „Necuvântătorii”,din judeţul Teleorman a oferit titlul de alpinist de onoare lui Liviu Dragnea, pentru că ne duce pe culmi de civilizaţie şi progres, iar iubitei sale i s-a oferit coarda de aur, ca un semn de recunoştinţă practică, pur şi simplu.
S-a dat la iveală o samă de picanterii pastelate dar benigne, din existenţa vieţii doamnei Vasilică: coaforul domniei sale este nevăzător, şi îi efectuează părul cu ajutorul unei pompe de bicicletă.
Blocul unde au locuit cele două verişoare siameze, Carmencita şi Vioricita, în Videle, va deveni muzeu antropologic cu o anexă de fetişuri dintr-o copilărie neconsumată. Logopedul doamnei prim ministru ia lecţii de dicţie chiar de la aceasta, iar la o grădiniţă din Alexandria (Egipt), micuţii învaţă „tumbele ca la Piteşti”, un semn al stabilirii de relaţii trainice româno-egiptene. Urmează o vizită.
Cât despre herr Prezident, ce să mai spunem!? Vin concediile de vară, poate renunţă la bicicletă (binomul otrăvit) şi funcţionează cu tricicleta. Aşa, bodyguardul nu va avea ocazia să-i spargă guma preşedintelui, în vreo parcare iluminată cu licurici.
Mai nou, ţin ziarele invers: unii mă cred analfabet, dar habar nu au ce inedite sunt fotografiile cu cracii în sus. Totul pare logic, acceptabil, ba chiar inspiră o notă de încredere, de seriozitate politică; de pildă, domnul Tăriceanu, cu picioarele în sus la Senat, ca o ofertă politică de nerefuzat.
Am povestit recent cu nişte români stabiliţi de multă vreme în America. Au venit, romantici incurabili, la întâlnirea de 50 de ani de la terminarea liceului. Se uitau în jur cu nişte ochi ca ai lui Mitică Dragomir, când face pe fecioara inteligentă, se tot minunau cu interjecţii. Informaţia despre România, acolo, în America este caşectică, politica trecută la „faptul divers” şi cum nimeni nu ne mai ia în seamă, şi nici nu ne caută cu deştul pe hartă. Se naşte o asemenea situaţie de tot râsul.
Totuşi sunt şi veşti bune: Bogdan Chireac va fi ales cetăţean de onoare al Disneyland-ului. Hai că-i un început promiţător.
Fruntea sus, români!

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Adevărul despre o realitate

  1. Albert Kalonji, Kassaiul deSud

    coaforul domniei sale este nevazator ,cu ecsceptzia ( ! ) unor momente cand este de_desubt-vazator ( ?? )

  2. gerula

    Pacat de valoarea domniei voastre, dar din pacate, va straduiti mereu a o cobora la nivelul gorfasului de rand!