Adăpostul de câini din Gherla, în atenţia edililor

Ori vrem să recunoaştem, ori nu, pe raza municipiului Gherla în ultima perioadă de pe străzi dispar câinii vagbonzi. Nu chiar în totalitate, dar numărul lor a scăzut, asta constatăm zi de zi, cei care locuim în zonă.

După cazurile neplăcute din ultimii ani, când mulţi copii şi bătrâni au fost atacaţi pe stradă de patrupedele părăsite de gazde, în ultima vreme câinii au început să dispară de pe străzile oraşului. Prin grija Primăriei, pe strada Gelu, de la maginea municipiului, s-a amenajat un modern adăpost pentru ei, unde în prezent se găsesc peste o sută de câini, bucurându-se de condiţii civilizate de trai.

Se spune despre oamenii care iubesc animalele că sunt oameni buni şi cu suflet mare. Iar cei care au un câine alături, ştiu că primesc dragostea necondiţionată a unui prieten pe viaţă. Cu toate acestea, mulţi proprietari preferă să abandoneze animalele. Adăpostul de pe strada Gelu este administrat de SC ADP SA, unitatea respectivă preocupându-se de bunul mers al treburilor. Este asigurat si un medic veterinar, care poartă grija animalelor. Având în vedere că adăpostul de câini a devenit neîncăpător, se construieşte un nou corp de clădire pentru ei, cu o capacitate  de 25 de locuri.

Activitatea adăpostului de câini de la Gherla, aflat sub autoritatea Primăriei, este sprijinită de Fundaţia „Pro Canes et equos” şi ajutată de Asociaţia “Hope For Animals”.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie