Activități dedicate Centenarului, la Iclod

În cadrul manifestărilor cultural-artistice şi educative organizate de Consiliul Local şi Primăria comunei Iclod cu prilejul Anului Centenar, joi, 17 mai 2018 va avea loc acțiunea intitulată  „Suflet de român”.

La orea 12:30, la Monumentul Eroilor din faţa Bisericii Ortodoxe din centrul comunei se vor depune coroane de flori din partea administraţiei locale şi a instituţiilor. La ora 17:00, la Centrul Cultural din vecinătatea Primăriei are loc un spectacol folcloric dedicat evenimentului pe care sărbătorim pe tot parcursul acestui an. Cu această ocazie vor evolua pe scenă „Dansatorii de pe Someş”, conduşi de soţii Emil şi Janina Bodea, „Ceteraşii de la Gherla”, dirijaţi de Gabi Bunea, Grupul „Sf. Nicolae” al Bisericii Ortodoxe Iclod şi soliştii de muzică populară Roxana Suciu, Diana Roman, Raul Oltean şi Radu Lazăr. Prezentatorul spectacolului festiv este Marinela Zegrean Istici, ea şi figurând şi printre interpretele care vor cânta.

Cu prilejul Anului Centenar, astfel de manifestări culturale se vor desfăşura şi în celelalte localităţi componente ale comunei. La Fundătura deja a avut loc o acţiune similară, iar în perioada următoare şi locuitorii satelor Livada şi Orman se vor bucura de o astfel de reprezentaţie.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie