Activitate cu cartea la un liceu gherlean

Au trecut deja câteva săptămâni de la începerea noului an de învăţământ şi remarcăm cu plăcere că în şcolile gherlene au debutat şi acţiunile de promovare a literaturii.

Totdeauna am semnalat iniţiativele cadrelor didactice de a insufla elevilor apetitul pentru lectură. Iată, avem primele exemple în acest sens. În cadrul Liceului Teoretic   „Ana Ipătescu”, sub genericul „Împarte o carte, câștigă un prieten!” a avut loc o interesantă activitate educaţională, cu participarea unui mare număr de dascăli şi elevi. Un grup de liceeni, cursanți ai programului „Leaders Explore”, au inițiat proiectul „WelcomeBook”, prin care se dorește un plus de valoare adus comunității. Coordonatorul proiectului la nivelul orașului Gherla este eleva Valentina Uțiu, de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, care zilele trecute a prezentat un text în limba esperanto în cadrul manifestării organizate la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Dej, cu ocazia  Zilei Europene a  Limbilor.  Scopul acestui proiect este de a crea o comunitate de cititori care să-și împrumute cărți între ei, dar și de a promova schimbul de idei, astfel fiind încurajată și interacțiunea cu oameni noi.

Activitatea de  la liceul gherlean a debutat cu discursul prof. Mihaela Mureșan, de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, care a subliniat impactul cititului asupra elevilor și a importanței lecturii în viața noastră, urmat de intervenția Oanei Durcău, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Avram  Iancu” din Cluj-Napoca, aceasta prezentând proiectul „WelcomeBook”.

La această activitate a asistat și Andreea Anghel, psiholog și administrator al psihotecii Fundației Creștine „Sf. Nicolae” Gherla, care oferă consiliere psihologică gratuită persoanelor care au nevoie, dar și o minibibliotecă cu cărți din domeniul psihologiei. Aceste intervenții au fost completate de discursul părintelui Edmund Dujardi, conducătorul Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu” de pe lângă Casa Municipală de Cultură Gherla, care a vorbit despre adevăr și frumusețe, ca valori morale.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie