Acţiuni operative pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată

Cannabis, amfetamină, ecstasy, marijuana, heroină, cocaină, etnobotanice, cartuşe, autoturisme şi bani – sunt doar câteva dintre „bunurile” găsite şi confiscate de poliţişti, în urma unor percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată.

Potrivit IGPR, în ultimele săptămâni din aprilie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 42 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani. În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 218 persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 124 de percheziţii ce au vizat imobilele folosite de acestea. În urma administrării probatoriului, 35 de persoane au fost reţinute sau arestate.

În urma activităţilor au fost ridicate aproape 33 de kg de cannabis, 9 g de amfetamină, 26 comprimate ecstasy, 200 g de marijuana, 7 g şi o doză de heroină, aproape 120 de g de cocaină, 47 comprimate, 42 de muguri de cannabis, 5 seminţe cannabis, 3 g de etnobotanice, 5 cântare electronice, 2 grindere, 21.099 de pachete de ţigări de contrabandă, o armă şi 26 de cartuşe. De asemeni, au fost instituite măsuri asiguratorii sau au fost confiscate 8 autoturisme, o motocicletă, o cameră video, 21 HDD-uri, 21 laptop-uri, 3 unităţi centrale, o tabletă, 16 medii de stocare, 43 de telefoane mobile, 4 binocluri, precum şi 35.220 de lei, 17.198 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire sterline şi 200 de franci elveţieni.

La acţiunile desfăşurate au participat aproape 300 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie