Acţiuni de informare a populaţiei privind vaccinarea, în perioada 24 – 30 aprilie

Mai multe acţiuni de informare privind vaccinarea vor avea loc în întreaga ţară, în perioada 24 – 30 aprilie, în contextul Săptămânii Europene a Vaccinării. De asemenea, vor fi organizate puncte şi sesiuni de vaccinare accesibile comunităţilor cu risc, informează AGERPRES.

În România, campania pentru celebrarea Săptămânii Europene a Vaccinării este coordonată de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, şi implementată local de Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. Săptămâna Europeană a Vaccinării este o iniţiativă regională, condusă şi coordonată de Biroul regional pentru Europa al OMS. Scopul ei în acest an este acela de a creşte gradul de conştientizare a populaţiei în privinţa importanţei vaccinării şi de a creşte acoperirea vaccinală, accentul fiind pus pe activităţile destinate populaţiilor vulnerabile.

Tema globală a campaniei din 2017 este „Vaccinurile sunt benefice”, iar mesajul central – „Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieţii”. Campania îşi propune sensibilizarea populaţiei în privinţa importanţei imunizării pe tot parcursul vieţii şi asupra necesităţii imperative de creare şi susţinere a unei imunităţi de grup în toate comunităţile.

„O acoperire vaccinală crescută în toate grupurile de populaţie este esenţială şi va oferi şi o imunitate a comunităţii pentru indivizii susceptibili. Punerea în aplicare pe scară largă a programelor de vaccinare în ultimii 30 de ani a condus la o reducere importantă a cazurilor de boală şi a deceselor prin boli care pot fi prevenite prin vaccinare. (…) Epidemiile recente subliniază responsabilitatea regională care este, de fapt, a noastră, a tuturor, de a menţine sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare”, arată iniţiatorii campaniei.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *