Acţiuni de educaţie rutieră în grădiniţele gherlene

În ultimii ani, în jurul unităţilor de învăţământ din municipiul Gherla nu au avut loc accidente rutiere sau alte evenimente neplăcute. Asta se datorează şi prezenţei în acele locuri, în fiecare dimineaţă, a Poliţiei Locale, dar şi a Poliţiei Rutiere.

Dacă în împrejurimile şcolilor şi grădiniţelor este ordine, şi în sălile de curs se acordă atenţie mare educării rutiere a micilor pietoni. Recent, sub titlul „Micul pieton” s-a încheiat parteneriatul dintre Poliția Gherla și Grădinița “Arici Pogonici” din localitate.

 Zilele trecute preşcolarii au participat la o întâlnire cu reprezentatul Poliției, agentul de circulație Ovidiu Bota de la Serviciul Rutier, într–o activitate instructiv-educativă, unde s-au dezbătut aspecte legate de respectarea regulilor de circulaţie pe domeniul public. Cei mici au aflat cele mai importante reguli care trebuie respectate când merg pe drumul spre grădiniță sau acasă, faptul că atunci când sunt transportați cu mașina trebuie să fie așezați în scăunelul special și să poarte centură de siguranță. Sunt măsuri cunoscute de toţi, dar de multe ori nu se aplică.

Copiilor le-a mai fost prezentată semnificația indicatoarelor rutiere, a culorilor semaforului și au aflat că pot circula cu bicicletele prin oraș doar prin locurile special amenajate. Preşcolarii unităţii de învăţământ de pe strada Mihai Viteazu au manifestat mult interes şi receptivitate faţă de problemele ridicate şi au adresat întrebări agentului de poliţie invitat.

La începutul acestui an, astfel de acţiuni de educaţie rutieră s-au mai desfăşurat şi în cadrul grădiniţelor “Căsuţa Fermecată” şi “Veseliei”, din municipiul Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie