Acțiuni ale Poliției clujene în cartierele Mărăști, Grigorescu și Gruia

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție, Secția 1 Poliție și Biroul Rutier, în colaborare cu  Poliția Locală, au desfășurat marți, 16 ianuarie, o acțiune în cartierul Mărăști și în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 29 de persoane și au fost verificate 5 persoane fizice autorizate și 7 producători agricoli.

Potrivit IPJ Cluj, pentru neregulile constatate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 8.000 de lei. S-au constatat nerespectări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, ale Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, precum și la regimul rutier.

O acțiune similară a fost desfășurată de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 5 Poliție, în cartierele Grigorescu și Gruia. Au fost instituite filtre rutiere pe străzile Tăietura Turcului, Bulevardul 1 Decembrie 1918 și Mirăslău, pentru verificarea modului de respectare a legislației de către conducătorii auto, privind transportul de mărfuri. Astfel, au fost controlate 23 de autovehicule și 9 autoutilitare.

Polițiștii au efectuat controale și pe linia OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși, fiind controlați 12 deținători de astfel de câini. Au fost verificate patru localuri de alimentație publică și stații peco și au fost controlați 17 agenți de pază.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de circa 3.000 de lei.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie