Acţiunea ,,Foc de Artificii”, la final

Peste 41 de tone de articole pirotehnice deținute fără drept au fost confiscate de Poliția Română pe parcursul acțiunii naționale ,,Foc de Artificii”. Aproape 1.500 de persoane sunt cercetate penal pentru nerespectatrea legislației privind articolele pirotehnice.

În perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, a acţionat la nivel naţional pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. Potrivit IGPR, în această perioadă polițiștii au efectuat 2.941 de acţiuni și controale în complexe, pieţe și alte obiective și au verificat activitatea a 667 de persoane fizice și juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

Polițiștii au constatat 1.411 infracţiuni și au depistat 1.445 de persoane fizice și juridice neautorizate, față de 1.486 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.

În cadrul acțiunii au fost confiscate 41.177 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 1.500.000 de lei și au fost retrase 32 de autorizații, fiind aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 248.080 lei.

„O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 1.486 de activități de informare în școlile din țară” – informează IGPR.

Conform aceleiași surse, în această perioadă au fost înregistrate 51 de răniri de persoane datorate folosirii necorespunzătoare sau neautorizate a articolelor pirotehnice.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie