Acţiune umanitară la Gherla pentru elevii din familii sărace

În ultimii ani ne-am obişnuit cu acţiunile filantropice organizate de diferite fundaţii sau culte religioase, despre aceste iniţiative umanitare relatând şi în paginile ziarului nostru. În această perioadă, la Gherla are loc o nouă campanie de acest gen, care are drept scop ajutorarea copiilor care provin din familii sărace, prin colectarea și distribuirea de ghiozdane și rechizite școlare, acţiune organizată în pregătirea noului început de an școlar de Asociația Filantropia Ortodoxă Gherla, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Gherla (preot protopop Paul Iulian Isip).

Vara trecută, datorită sprijinului acordat de oamenii cu suflet mare, nu mai puţin de 87 de copii au păşit zâmbitori şi plini de speranţă în noul an de învăţământ. Și în acest an organizatorii îşi propun să ajute prin această nouă colectă cât mai mulți copii nevoiași, pe care îi au în evidență.

În acest an, doritorii (sunt destui, spre mulţumirea celor care au iniţiat această acţiune) pot dona suma de 80 de lei sau un ghiozdan cu rechizite școlare, și astfel un copil se va bucura de ceva atât de elementar pentru el: acccesul la învățătură. Un mare ajutor pentru cei nevoiaşi!

Cei care vor să se implice în acest proiect pot dona, pînă în data de 12 septembrie, suma de 80 de lei sau un ghiozdan cu rechizite școlare, la sediul Protopopiatului Ortodox Gherla, de pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 33. Noi lansăm chemarea cu scopul de a fi părtaşi cât mai mulţi la această campanie filantropică, în  prag de an şcolar aducând zâmbetul şi bucuria pe feţele copiilor săraci din municipiul Gherla şi din cele trei localităţi rurale componente.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie