Accidente, persoane rănite şi vehicule avariate

O persoană a fost grav rănită în urma unui accident rutier petrecut miercuri, 30 august, în jurul orei 15:00, în municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit poliţiştilor, un bărbat de 48 de ani, din Floreşti, în timp ce conducea un autoturism pe breteaua care face legătura între Calea Mănăştur şi str. Plopilor, a surprins şi accidentat o femeie de 49 de ani, din Cluj-Napoca. Conform primelor informaţii, femeia era angajată regulamentar în traversarea străzii, prin loc marcat şi semnalizat corespunzător.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a femeii, care a fost transportată la unitatea medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

În aceeaşi zi, în jurul orei 21:00, pe DN1 E60, în afara localităţii Căpuşu Mare, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane şi avarierea a două autovehicule.

„Conform primelor verificări, un bărbat de 60 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, în timp ce se afla pe banda de preselecţie, orientat înspre Oradea, în afara localităţii Căpuşu Mare, ar fi efectuat o manevră de întoarcere, încălcând astfel marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de mers. În urma acestei manevre, a intrat în coliziune cu un autobuz condus de un bărbat de 40 de ani, din judeţul Satu Mare, care circula pe direcţia Cluj-Napoca – Oradea” – informează IPJ Cluj.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a conducătorului autoturismului, care a fost transportat la unitatea medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Tot joi, 30 august, în jurul orei 21:00, pe DN1 E60, în oraşul Huedin, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

În acest caz, un cetăţean italian, în vârstă de 64 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară dinspre Cluj-Napoca, înspre Oradea, a surprins şi accidentat un bărbat de 52 de ani, din Huedin, angajat regulamentar în traversarea străzii, prin loc marcat şi semnalizat corespunzător. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pietonului, care a fost transportat la unitatea medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Şi, din nou joi, în jurul orei 23:30, pe DN1 E60, în localitatea Gilău, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din judeţul Harghita, în timp ce conducea, pe direcţia Oradea – Cluj-Napoca, un ansamblu de vehicule format din autotractor şi  semiremorcă, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers în urma nereducerii vitezei şi acroşării unui scuar de pe carosabil. Astfel, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în curtea unui imobil, distrugând poarta de acces şi două autoturisme parcate în curtea imobilului respectiv.

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru nereducerea vitezei, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie