A XIV-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România

Peste 500 de lideri ai studenților din 19 centre universitare, care fac parte din organizațiile membre ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), vor dezbate, în perioada 5-14 august, la Timișoara, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), situația învățământului superior actual din țara noastră.

În cele 10 zile ale evenimentului participanții vor beneficia de sesiuni de formare în domeniul reprezentării studențești și pe teme educaționale, precum: procesul Bologna, drepturile studenților, serviciile de consiliere și orientare în carieră pentru studenți și inserția acestora pe piața muncii, asigurarea calității în învățământul superior românesc, digitalizarea învățământului superior, dezvoltarea și sprijinirea spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților, etică și deontologie universitară, operaționalizarea serviciilor suport pentru studenți, joburile viitorului sau implicarea suplimentară a studenților în cercetare. Concluziile acestor dezbateri vor sta la baza strategiei pe care ANOSR o va adopta în următorul mandat. De asemeni – au anunțat organizatorii -, pe parcursul evenimentului studenții își vor putea dezvolta cunoștințele și în alte domenii de interes: resurse umane, scriere de proiecte, fundraising, relații publice, imagine, IT, legislativ și secretariat, leadership și management al proiectelor.

Evenimentul se va încheia cu Adunarea Generală ANOSR, în cadrul căreia se vor stabili direcțiile federației pentru noul mandat.

M. T.

Articole din aceeasi categorie