A XII-a ediție a conferinței internaționale „Legislație de Mediu, Ingineria Siguranței și Managementul Dezastrelor”, organizată la UBB

Specialiști din 26 de țări ale lumii participă, în perioada 17 – 19 mai, la Cluj-Napoca, la cea de-a XII-a ediție a conferinței internaționale „Legislație de Mediu, Ingineria Siguranței și Managementul Dezastrelor” – ELSEDIMA cu tema „Reducerea riscului de dezastru pentru societăți sustenabile”, organizată de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului – Institutul de Cercetări pentru Sustenabilitate și Managementul Dezastrelor bazat pe Calcul de Înaltă Performanță (ISUMADECIP) din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Potrivit organizatorilor, tematica conferinței include aspecte privind: reziliența și managementul dezastrelor, dezvoltare durabilă într-o lume aflată în continuă schimbare, reducerea riscului de dezastre, adaptare la schimbările climatice și monitorizare atmosferică, răspunsul eficient la situații de urgență, prevenirea și controlul poluării mediului, tehnologii și echipamente de protecția mediului

Sunt așteptați 250 de participanți din: România, Statele Unite ale Americii, Australia, Albania, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Germania, Italia, Norvegia, Muntenegru, Polonia, Republica Cehă, Republica Macedonia, Republica Moldova, Republica Camerun, Republica Ghana, Rusia, Spania, Ungaria, Thailanda, India, Regatul Unit al Marii Britanii, Israel, Irak.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 17 mai, de la ora 9:00, în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai (str. M. Kogălniceanu nr. 1).

M. T.

Articole din aceeasi categorie