A treia ediție a concursului „Proscenium”, organizată la UBB

Elevii de liceu sunt invitați să se înscrie la cea de-a treia ediție a Concursului Național de Dramaturgie, Scenaristică, Publicistică Teatrală și Cinematografie „ProScenium”, organizat de Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Concursul își propune să descopere și să promoveze tinerii pasionați de teatru, cu talent dramaturgic și simț critic și, în același timp, să încurajeze participarea activă a tinerei generații la viața teatrală românească.

Pentru secțiunile de dramaturgie și scenaristică, participanții vor trimite o piesă sau un scenariu de maximum 30 de pagini, care să nu fi fost niciodată publicate sau jucate pe o scenă profesionistă sau filmate și prezentate public. Pentru cele de publicistică, concurenții vor trimite o cronică sau un eseu analitic, de 2.000-3.000 de cuvinte, despre un spectacol sau film vizionat. Juriul este format din specialiști în artele spectacolului și film, cu o experiență profesională considerabilă.

Premiul I (pentru fiecare secțiune): voucher de cărți în valoare de 500 de lei; invitație de a participa în mod gratuit la Tabăra de Dramaturgia Cotidianului, 2018. Premiul II (pentru fiecare secțiune): voucher de cărți în valoare de 350 de lei. Participanților care obțin locul I la oricare dintre secțiuni li se poate considera promovată cu nota 10 proba de la examenul de admitere la specializarea Teatrologie (pentru cei care concurează la secțiunile dramaturgie / publicistică teatrală) sau Filmologie (pentru cei care concurează la secțiunile scenaristică / publicistică cinematografică) de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj – au anunțat organizatorii.

Doritorii pot trimite textele, în format PDF, însoțite de formularul de înscriere la concurs (completat olograf și scanat) pe adresa concurs@teatrologie.ro sau prin poștă, la adresa Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune (str. Mihail Kogălniceanu nr. 4, sala 12, cu mențiunea „Pentru concursul ProScenium”). Termenul limită pentru înscrieri este 1 mai 2018.

Formularul de înscriere se poate descărca de pe site-ul www.teatrologie.ro/,  secțiunea Concurs.

M. T.

Articole din aceeasi categorie