A rămas şi fără lemne, şi fără remorcă! În plus, a plătit şi o amendă

Un bărbat din Măguri Răcătău a rămas fără remorcă, după ce a fost depistat de poliţişti transportând material lemnos pentru care nu a putut prezenta documente justificative.

„La data de 9 iunie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 6 Politie Rurală Floreşti, cu sprijinul unui tehnician silvic din cadrul Ocolului Silvic Someşu Rece, au acţionat pe raza localităţii Măguri Răcătău pentru combaterea transporturilor ilicite de material lemnos, precum şi a abaterilor rutiere. În acest context, pe drumul forestier din cantonul silvic Irişoara, din cadrul Ocolului Silvic Someşul Rece, au oprit pentru control un autoturism care tracta o remorcă, confecţionată în regie proprie, cu care se transporta material lemnos. Conducătorul auto, un bărbat de 27 ani, din comuna Măguri Răcătău, judeţul Cluj, nu a putut să prezinte documente justificative aferente celor aproximativ 3,72 metri cubi lemn rotund răşinoase, transportat, cantitate care nu au fost introdusă în aplicaţia informatică prevăzută de normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, în vederea obţinerii codului unic. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 modif., privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Someşu Rece” – informează IPJ Cluj.

În ce priveşte remorca folosită pentru transportul materialului lemnos, poliţiştii au dispus măsura confiscării acesteia.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie