A patra ediție a Campionatului Județean de Bocce al școlilor speciale din județul Cluj

Elevi proveniți de la școlile speciale din județul Cluj au participat, la începutul acestei săptămâni, la cea de-a patra ediție a Campionatului Județean de Bocce, organizată de Școala Gimnazială Transilvania Baciu.

Inclusă în Calendarul competițional sportiv județean dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale din județ, competiția este destinată elevilor cu deficiențe neuro-psiho motorii moderate și severe. Jocul cu mingi Bocce a fost adaptat pentru aceștia prin micșorarea terenului și executarea individuală a trei aruncări, cu bile specifice, înspre o țintă – o altă bilă, colorată diferit. Potrivit regulilor jocului, câștigătorul, pentru fiecare dintre cele trei categorii de vârstă este cel care obține cea mai mică distanță dintre bila de referință și una dintre cele trei aruncate.

Însoțiți de profesorii de educație fizică și kinetoterapie, elevii au participat la campionat cu maxim entuziasm, demonstrându-și abilitățile motorii și spiritul competițional. În final, fiecare dintre școlile participante a avut cel puțin câte un câștigător – 18 locuri I / 3 categorii de vârstă / fete-băieți.

Cu spijinul unor oameni inimoși, toți elevii au fost recompensați cu diplome de participare și dulciuri.

Articole din aceeasi categorie