A omorât râsul, pe trecere de pietoni

Accidente mari, accidente mici, zilnic se produc pe aglomeratele şi neglijatele drumuri ale judeţului, însă unele ies din, hai să zicem, tiparele cotidiene.
Accidentul produs în una din dimineţile acestei săptămâni la Tureni, a avut ca subiect râsul, nu ce-l produs de întâmplări hazlii, umoristice sau de altă natură, ci râsul din arealul muntos, râsul carpatin, felina carnivoră de mărimea câinelui.
Partea hazlie a accidentului cu râsul, şi care îi provoacă culpă celui de la volanul maşinii cu pricina, se datorează faptului că lovirea mortală a felinei s-a produs chiar în centrul comunei, pe trecerea de pietoni. De pe ce versant al Apusenilor o fi coborât sălbăticiunea să caute un iepure, o curcă, o găină sau o raţă pe la Tureni, nu ştim, însă am aflat de la primarul comunei, doamna Daniela Mănăilă, că sunt puţine zilele când nu sunt găsite animale sălbatice moarte în această localitate de când drumurile naţionale au plantat parapeţii de ciment ce au despărţit sensurile de mers de la Tureni la Turda.
Ba mai mult, adaugă şefa administraţiei de aici, nu numai sălbăticiunilor li s-au închis trecerile dintr-un areal geografic în altul, ci şi locuitorii din Tureni şi Ceanul Mic, sunt obligaţi să ocolească mulţi km pentru a ajunge să-şi lucreze pământurile şi să-şi aducă furajele şi recolta în gospodăriile din cele două sate.
Ce spuneţi, domnilor drumari, că aici nu-i doar vorba de râsul din imagine, ci şi de…plângerile celor ce aleargă 5-7-12 km, să ajungă la pământurile de pe care trudesc să-şi asigure existenţa!?
Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie