A început școala și pentru elevii deținuți din cadrul Penitenciarului Gherla

Școala a început și pentru elevii deținuți din cadrul Penitenciarului Gherla. Festivitatea de deschidere a anului școlar 2017-2018 a avut loc luni, 11 septembrie, la Școala Profesională care funcționează în incinta penitenciarului, în prezența celor 13 cadre didactice care vor preda aici și a lucrătorilor din Serviciul de Educație.

Conform celor anunțate de Dan Donciu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Gherla, în anul şcolar 2017 – 2018 au fost înscrise 24 persoane private de libertate, dintre care șase pentru nivel primar, opt pentru nivel gimnazial, cinci pentru nivel liceal (clasa a IX-a) și șapte pentru nivel profesional – specializarea construcții și lucrări publice).

La Secţia Exterioară Cluj-Napoca, pentru 14 persoane private de libertate – femei, înscrise, se va organiza învăţământ primar, conform programului “A doua şansă”.

„Administraţia penitenciarului a pregătit corespunzător spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor educative, punând la dispoziţia elevilor şi profesorilor șapte săli de clasă, o sală profesorală, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi. Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, fiind una dintre modalităţile de sporire a şanselor de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, prin transmiterea unor valori fundamentale şi formarea unor deprinderi şi atitudini care să determine un comportament prosocial” – precizează Dan Donciu.

M. T.

Articole din aceeasi categorie