A doua șansă, la Liceul Tehnologic Special „Samus”

Liceul Tehnologic Special „Samus” Cluj-Napoca – instituție de învățământ special ce promovează inserția socială și educativă a elevilor cu cerințe speciale, precum și a celor vulnerabili, aflați într-o evidentă situație de excluziune socială -, organizează, începând cu luna octombrie a anului în curs, programul „A doua șansă” pentru învățământul secundar inferior special.

Scopul programului este de a sprijini persoanele interesate să își completeze și să își finalizeze educația de bază din cadrul învățământului obligatoriu, acestea fiind, totodată, pregătite pentru obținerea unei calificări profesionale într-un anumit domeniu. Programul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 14 ani, care au absolvit sistemul educațional primar dar nu au finalizat ciclul gimnazial, precum și celor care au depășit vârsta maximă legală pentru reînscrierea în învățământul gimnazial la cursurile de zi.

„Întrucât instituția de învățământ special deține toate resursele materiale și umane necesare – atât ateliere amenajate pentru diferite meserii, cât și profesori, maiștri, psihopedagogi, pentru implementarea acestui tip de școlarizare, programul are o durată flexibilă. Durata standard de școlarizare se poate micșora pentru fiecare elev în parte, în funcție de competențele demonstrate atât în domeniul educației de bază, cât și în cel al pregătirii profesionale. Proiectul a fost inițiat având în vedere creșterea numărului de solicitări de reînscriere în școală, în vederea finalizării învățământului obligatoriu, respectiv obținerii unei calificări profesionale, precum și creșterea numărului de elevi care nu finalizează studiile gimnaziale obligatorii atât în cadrul liceului subordonat Consiliului Județean Cluj, cât și în școlile speciale și integratoare din județ” – se precizează într-un comunicat al CJ Cluj, remis presei.

Participarea la acest program este asigurată pentru 20 de persoane. Înscrierile se fac la sediul Liceului Tehnologic Special „Samus” Cluj-Napoca – str. Ialomiței nr. 17, tel.: 0264/444877, fax: 0264/403818, email: samsamuscj@yahoo.com, fără a susține vreun examen.

M. T.

Articole din aceeasi categorie