A cincea ediție Liberty on Bike continuă campania socială pentru copiii din Apuseni

Până vineri, 21 septembrie, la ora 20:00, doritorii se mai pot înscrie la cea de-a cincea ediție a Liberty on Bike, eveniment sportiv organizat de Liberty Technology Park Cluj și asociația sportivă Tura de Noapte, în perioada 21-23 septembrie, și care continuă campania socială ce are scopul de a oferi cât mai multe biciclete copiilor din comunități izolate din Munții Apuseni.

„Ne bucurăm că mulți rezidenți ai parcului tehnologic s-au înscris și se implică în proiectul comunitar pe care îl promovăm. Avem ocazia de a face mișcare și de a ajuta, iar împreună cu partenerii de la Tura de Noapte și de la CERT Transilvania vom duce pentru al treilea an consecutiv biciclete copiilor din satele din Munții Apuseni”, declară Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

“Vrem să promovăm ciclismul, în general, iar prin evenimentul Liberty on Bike avem din nou ocazia să influențăm pozitiv comunitatea. Tura de Noapte și Liberty Technology Park vor amenaja, în dimineața zilei de vineri, 21 septembrie, un centru de colectare piese, echipamente și biciclete pentru donații. Membri ai clubului nostru vor verifica piesele și echipamentele, pentru a fi donate apoi copiilor din comunități izolate într-o stare bună de funcționare. Pe copiii din sate de munte bicicletele îi ajută să ajungă mai ușor la școală, așa că orice donație va fi binevenită”, declară și Dan Koblicska, reprezentant al asociației sportive Tura de Noapte.

Evenimentul sportiv organizat la sfârșitul acestei săptămâni reunește cicliști amatori și profesioniști în cadrul mai multor curse de profil, în oraș și în zone montane din județul Cluj. Astfel, în cele trei zile ale Liberty on Bike, participanții vor putea alege curse cu grad de dificultate crescător: Criteriul Companiilor, Gentlemen’s Race și Gran Fondo Beliș.

Criteriul Companiilor, care are loc vineri, 21 septembrie, este o cursă organizată pentru angajații companiilor din cadrul parcului tehnologic, fiind o cursă de tip „Criterium” (cursă rapidă, cu o tură parcursă de mai multe ori). Clujenii cicliști, începători sau experimentați, sunt invitați să se înscrie la Gentlemen’s Race, sâmbătă, 22 septembrie, și la cursa montană Gran Fondo Beliș, duminică, 23 septembrie.

Gentlemen’s Race este o cursă de echipă, de 35 de kilometri, în Cluj-Napoca. Echipele sunt formate din patru persoane, prin tragere la sorți, iar înscrierea se face pe site-ul Tura de Noapte. Organizatorii au anunțat că vor fi premiate și cele mai originale nume de echipă, pe lângă timpul realizat. Toți cei patru membri ai echipei trebuie să termine cursa. Timpul cronometrat la start este cel al primului membru al echipei care trece linia de start, iar timpul de la finish este cel al ultimului concurent din echipă care trece linia de finish. Cursa Gran Fondo Beliș înseamnă un traseu de aproape 120 de kilometri, realizat cu scopul de a descoperi peisajele minunate din zona Beliș, cu două variante: o tură scurtă (de aproximativ 60 de kilometri) și tura completă. Se pot înscrie și echipe și sportivi care nu fac parte dintr-un club.

La edițiile trecute ale evenimentului Liberty on Bike s-au strâns fonduri și s-au oferit în jur de 30 de biciclete unor copii din sate greu accesibile, din Munții Apuseni.

M. T.

Articole din aceeasi categorie