85 de ani de existenţă ai Radioului Public Românesc

Logo_Radio_Romania_85_oficial“Alo, alo, aici Radio Bucureşti!”… acestea au fost primele cuvinte răspîndite în eter la 1 noiembrie 1928, pe frecvenţa Postului Naţional de Radio din România, rostite de către preşedintele Societăţii de Difuziune Radiotelefonica, Dumitru Hurmuzescu.

Chiar dacă 85 de ani de experienţă ar putea însemna pentru mulţi apropierea de final, radioul public românesc, mai exact, Radio România, face saltul spre modernizare şi tot ceea ce presupune acest proces în contextul actual de media. „Radio România se află în acest moment într-o fază de modernizare profundă. Se modernizează fluxurile editoriale şi de producţie, se îmbunătăţesc formatele muzicale, dezvoltînd produse editoriale complexe cu valenţe on-air şi online. Ne adaptăm permanent platformele comunicaţionale pentru a răspunde şi nevoilor ascultătorilor din generaţia tînără. Dovadă că sîntem pe drumul cel bun la nivel de corporaţie stau cele 4,5 milioane de români din ţară şi din străinătate”, spune Bogdan Roşca, redactorul şef al Radio Cluj.

Radio România a reuşit să se impună timp de 85 de ani pe piaţa de media. Dacă, la început, fixarea coordonatelor unei lumi radiofonice naţionale a reprezentat un proces dificil, nici prezentul – dezvoltarea într-un peisaj media extrem de aglomerat – nu este unul uşor. În strategia adoptată de-a lungul vremii, Radio România a rămas dedicat misiunii publice, livrînd zilnic informaţie de calitate din toate domeniile.

Pentru a marca 85 de ani de existentă a Radioului Public Românesc, în studioul regional de la Cluj, sîmbătă 2 noiembrie este Ziua Porţilor deschise, iar seara, de la ora 19, sîntem invitaţi la un spectacol. În sala de spectacole a studiului din Cluj vor cînta artişti consacraţi ai muzicii populare: Nicolae Sabău, Amalia Codorean Chindriş, Andreea Ciupe şi Viorel Dodea, alături de care vor urca pe scenă şi tinerii interpreţi de muzică populară din “Clubul vedetelor”.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare