7 mai, ziua mondială a râsului

Ce leac curat. Şi cât de la îndemână. Medicamentul pentru suflete. Zâmbetul. E adevărat, uneori poate fi fals, alteori sincer. Dar are o putere atât de mare asupra oamenilor, încât printr-un simplu zâmbet, ziua sau momentul îţi pot fi schimbate. Nimic nu se compară cu o doză copioasă de râs, ori cu un zâmbet luminos apărut pe chipul unui om drag. Râsul îmbunătăţeşte starea spirituală, te scoate din depresie, ajută pe mai multe planuri decât ne-am putea gândi noi. Întrebând câţiva oameni din Cluj cu ce îi ajută pe ei râsul, aceştia au dat mai multe răspunsuri, spre surprinderea mea.
-Râsul ajută atunci când eşti trist, când vrei doar să ajungi mai repede acasă şi să plângi, dar ai prieteni care te înveselesc şi asta nu e puţin lucru atunci când ai o problemă şi zâmbetul îţi lipseşte de pe chip. Răspunsul unei fete de 22 de ani, despre cum vede ea râsul şi ce importanţă are pentru aceasta.–Râsul..o mică diferenţă între a râde şi a zâmbi. Când râzi, mai ales când râzi cu poftă, întregul organism este înconjurat de o aură strălucitoare care se coboară şi asupra organelor noastre, de aceea se spune că râsul este un bun medicament atât pentru dispoziţia noastră, cât şi pentru organismul nostru.
Zâmbetul…zâmbetul poate fi uşor confundat. Poate fi silit de împrejurări sau sincer, din suflet. Zâmbetul poate schimba dispoziţia unei persoane, poate accentua starea sau o poate diminua, depinde de situaţie. De aceea, eu cred că un zâmbet sincer şi o porţie bună de râs, nu pot face rău nimanui.
Opinia unui bărbat de 54 de ani, despre funcţiile râsului şi diferenţele dintre zâmbet şi râs.
-Atunci când îi oferi unui om şansa de a zâmbi, de a râde, îi dăruieşti o mică parte din tine. Fiecare zâmbet luminează viaţa, fiecare râs melodios îţi accentuează părerea că viaţa merită trăită din plin, cu bune şi rele, că la sfârşitul zilei, când tragi linie, e important să numeri şi momentele în care ai zâmbit, în care ai simţit bucurie, chiar şi în doze mici.
De aceea, astăzi noi sărbătorim o zi atât de importantă pentru noi toţi. Ce ne-am face dacă nu ar mai exista zâmbete, porţii adevărate de râs, între prieteni, în familie, cu persoana iubită sau chiar alături de un străin. Să zâmbim, să râdem din suflet, să ne facem viaţa mai frumoasă, pentru că merităm!
Ştefania Vîţ

Articole din aceeasi categorie