689 maşini abandonate pe domeniul public al municipiului în 2017

Primăria municipiului Cluj-Napoca prin Direcţia Poliţia Locală a identificat pe parcursul anului 2017, conform Legii nr. 421/2002, un număr de 689 autovehicule din categoria fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al statului, a scris primarul Emil Boc pe pagina sa de socializare

Potrivit edilului, dintre aceste 689, 72 autovehicule au fost ridicate, iar 265 autovehicule au fost retrase de pe domeniul public de către proprietari. De asemenea, 243 autovehicule sunt în procedură de lucru, iar 109 autovehicule au fost repuse în circulaţie, a precizat Boc.

„Poliţia Locală continuă acţiunile de identificare, verificare şi ridicare a autovehiculelor din oraş care au aspect de maşini abandonate. Sesizarile dumneavoastră în acest sens pot fi transmise prin aplicaţia MyCluj – disponibilă pe Google Play, în App Store şi pe website-ul primăriei http://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro – prin registratura primăriei, primăriile de cartier sau prin dispeceratul Politiei Locale (0264 – 955)”, a subliniat primarul. Totodată, acesta spune că în urma sesizarilor cetăţenilor sau a autosesizării agenţilor, Poliţia Locală transmite somaţii deţinătorilor autovehiculelor cu aspect de maşini abandonate care pot fi identificaţi. „În cazul în care deţinătorii acestor maşini nu pot fi identificaţi sau nu dau curs notificărilor transmise de Primărie, în vederea verificării documentelor legate de autovehicul, se aplică prevederile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

Subliniez că aceste maşini nu pot fi ridicate imediat ce au fost identificate (în afara unor excepţii precum cazul în care reprezintă un risc pentru cetăţeni) – este necesar un interval de timp de 60 de zile pentru a derula întreaga procedură legală şi a putea îndepărta maşina abandonată din spaţiul public”, a concis primarul municipiului.

A.S.

Articole din aceeasi categorie