50 de troleibuze, cumpărate pe fonduri europene, vor ajunge la Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a anunţat luni, la un post de radio local, că municipalitatea a semnat un contract în vederea achiziţionării a 50 de troleibuze noi, articulate.
Potrivit primarului, polonezii de la Solaris au depus singura ofertă la licitaţia lansată de Primăria Cluj-Napoca pentru achiziţia celor 50 de troleibuze. Valorea contractului este de 123 de milioane de lei, noile mijloace de transport urmând să fie cumpărate pe fonduri europene. „Am semnat, luni, raportul procedurii pentru achiziţia de 50 de troleibuze noi pe fonduri europene. A fost o procedură de licitaţie cu mai mulţi interesaţi în participare, dar cu un singur câştigător, unul singur a depus oferta efectivă pentru achiziţia de troleibuze. E vorba de un acord cadru pentru 50 de troleibuze, valoarea acordului cadru este de 123 milioane lei. Valoarea unui troleibuz este de 2.466.000 lei fără TVA”, a spus edilul. Potrivit acestuia, troleibuze ce urmează să vină la Cluj-Napoca sunt de ultimă generaţie. „Aceste troleibuze sunt de ultimă generaţie, cu toate dotările aferente, începând de la podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi, la toate facilităţile care înseamnă siguranţă, camere video, WI-FI, 140 de locuri, din care 36 de locuri pe scaune, aer condiţionat, adică toate acele facilităţi specifice unui mijloc de transport în comun european sunt asigurate în noua licitaţie”, a precizat Boc. „Firma Solaris a câştigat licitaţia. Mai avem autobuze de la ei. Sunt singurii care au depus ofertă, au fost vreo patru firme care au cerut caietul de sarcini, au cerut lămuriri. Se poate încheia contractul, aici nu mai există problema contestaţiilor”, a subliniat primarul. Cele 50 de troleibuze urmează să fie achiziţionate în baza unui acord cadru pe o perioadă de 48 de luni. Valoarea totală a acordului este de 123 milioane lei, fără TVA, fondurile fiind asigurate prin Programul Operational Regional – POR şi buget local.
Potrivit edilului, noile troleibuze vor fi de tip articulat cu planşeu jos şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă.
Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie