5 lucruri de ştiut când te muţi în cămin

A venit vremea, eşti viitor boboc de facultate. Împachetatul pentru cămin îţi va da bătăi de cap, mai ales dacă eşti fată. „Niciodată nu sunt prea multe haine!”, vei spune. Dar trebuie să ai în vedere şi anumite probleme ce vor apărea pe parcurs, deci… a-ţi face bagajul temeinic este necesar.

Alocă-ţi o săptămână pentru a-ţi clarifica priorităţile şi urmăreşte următoarele puncte:

1. Lista este necesară. Se găsesc cu uşurinţă pe internet, dar dacă nu te descurci la limba engleză, o poţi traduce tu. Sunt o mulţime de site-uri ce îţi oferă suportul pentru o asemenea listă, de exemplu: colagepaginglist.com, hercampus.com bigfuture.collegeboard.org. Cel mai util este primul enumerat deoarece îţi poţi organiza lista în funcţie de preferinţele şi stilul tău de viaţă.

Bonus: Aproximează cât timp va trece până vei merge acasă deoarece pot alterna două anotimpuri, să fi pregătit pentru schimbările de vreme e important.

2. Colegii de cameră. Repartizările se afişează cu măcar 3-4 zile înainte de cazări, aşadar te poţi uita pe listă şi ori faci un grup mai mare, ori pur şi simplu încerci să socializezi pentru a vedea cu cine armonizezi.

3. Nu totul e ca în filme. Poate la început toată lumea va dori să socializeze, dar totul se va încheia în momentul în care îţi dai seamă că una dintre colege are sau îşi va face un iubit, deci nu vei apuca să stai cu ea, ori ceilalţi ies des în cluburi, iar tu vrei doar să citeşti un curs, eventual să vezi un serial. Petrecerile nu sunt la ordinea serii deoarece, să nu uităm, majoritatea (în anul 1) prind locuri în caminele strict de fete sau de băieţi, după ora 23 vizitatorii neavând acces. În orice caz, nu e motiv de disperare fiindcă vei învăţa că a avea timp pentru tine în cămin e un lucru preţios.

4. Noaptea chiar e mai lungă în cămine. Dacă ai crezut că ai avut o noapte liniştită, ceilalţi s-au dus cu prietenii, tocmai ai terminat cel mai fain serial şi vrei să dormi… Nu poţi. Fix atunci unul dintre cei patru minunaţi colegi ajunge. Dornic de a povesti, eşti părtaş la veşnicul monolog nocturn.

5. Fă să fie cum îţi doreşti. Nu totul va fi cum ai plănuit, poate e greu la început, dar gândeşte-te că a aparţine este important. Acolo va fi Acasă în următorul an. Decorează-ţi camera, fii sincer cu persoanele din jurul tău, participă la activităţi cu acestea pentru a le cunoaşte.

A sta în cămin te va maturiza, dar în aceeaşi măsură vei fi conştient de libertatea ta. Profită de aceste clipe minunate şi creează-ţi amintiri.

Articole din aceeasi categorie