2.000.000. Senzaţii tari pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

Nu e ştire: e emoţie.
Nu e relatare: e sentiment.
Nu e reportaj: pentru că, pur şi simplu, asemenea evenimente trebuie trăite, nu numai de reporter şi câţiva reprezentanţi de ici de colo. E nevoie ca toată lumea să treacă prin asta.
Pe scurt:
Directorul general al Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca , domnul David Ciceo, ne-a invitat să participăm la sosirea pasagerului cu nr. 2.000.000, un eveniment de excepţie pentru modernul şi cochetul aeroport clujean. Cu atât mai mult cu cât, nu cu mulţi ani în urmă, cenuşiul plutea peste aceste locuri. Şi doar câteva aeronave Antonov se încumetau să abordeze Cerul.
Acum e forfotă. Mare.
Şi aeronave dintre cele mai moderne: 45 de destinaţii regulate, 20 de ţări de destinaţie, 7 companii aeriene care operează zboruri regulate. Şi statistica poate continua: 80 de zboruri operate pe zi, 260 de zboruri operate pe săptămână, 500.000 de pasageri pe zboruri interne.
Cifre.
Care vorbesc, însă, de investiţii uriaşe, modernizări, alinieri la cele mai exigente cerinţe ale companiilor din lumea asta largă. Aşa, şi numai aşa, a devenit Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” un mare centru aeronautic regional.
Norocosul pasager al Polish Airlines LOT a fost – fericită coincidenţă – o clujeancă. Doamna Ioana, surprinsă, a transmis tuturor celor prezenţi emoţia domniei sale cu acest prilej de reală mândrie.
Au fost prezenţi pe aeroport senatori şi deputaţi, invitaţi de marcă, reprezentanţi ai presei clujene.
Domnul Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj:
“Vom face şi mai multe investiţii. Şi, următoarea ţintă vorbeşte de 7 milioane de pasageri”.
Să fie!
Tortul aniversar a fost tăiat de către emoţionata câştigătoare a unor cadouri din partea companiei poloneze, de către şeful companiei LOT, alături de echipajul aeronavei care a realizat zborul Varşovia – Cluj-Napoca.
r.v.

Articole din aceeasi categorie

One Response to 2.000.000. Senzaţii tari pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

  1. Unu'

    „Fericita coincidență” a făcut ca pasagerul jubilant să fie o femeie și încă din CLuj! Cum ar fi fost dacă era un sudanez sosit la studii? Se pricepe la PR dl. Ciceo, dar încă așteptăm să ia poziție față de Wizzair, care refuză stewardeselor să pronunțe numele aeroportului Avram Iancu.