10 August

“Diaspora Acasă – Dragnea închide graniţele, că venim 3 milioane.”
“Români din toate colţurile lumii, din toate zonele ţării, veniţi la Bucureşti! A venit timpul să schimbăm direcţia în care merge România. Nu mai putem accepta să ne fie distrusă ţara, aşa că ne vedem pe 10 August în Piaţa Victoriei să punem capăt crimelor împotriva poporului român.”
“A venit timpul sa ne unim şi să terminăm ce am început! Ne vedem pe 10 august în Bucureşti.”
Acestea sunt doar câteva dintre mesajele care pot fi citite pe Facebook în aceste zile, după ce sâmbăta trecută PSD-ul a găsit de cuviinţă să organizeze un miting de autosusţinere, la care a transportat, organizat, o mulţime de cetăţeni din toate judeţele ţarii. Nu ştiu la ce se aşteptau oamenii care au ajuns la respectiva întrunire să se întâmple după aceea, însă presupun, din discursurile rostite cu patos de şefii PSD-ALDE, că principala dorinţă a organizatorilor a fost şi, probabil, continuă să fie, să scape de condamnări penale. Este greu de apreciat, deocamdată, dacă această aprigă năzuinţă – declarată încă de pe vremea Ordonanţei 13 – îşi va găsi o rezolvare, şi probabil că un semn cert în această direcţie ar putea veni în 21 iunie, cînd ar trebui dată o sentinţă în dosarul “Bombonica” al lui Liviu Dragnea. Însă ceea ce ştiu este că guvernanţii de de acum au reuşit să învrăjbească românii aşa cum nu s-a mai întâmplat de pe vremea mineriadelor lui Iliescu. Acesta este rezultatul cert al acestei perioade de guvernare PSD – ALDE: divizarea acută a societăţii noastre. Trebuie să fii absolut – găsiţi dumneavoastră un adjectiv – ca să nu-ţi dai seama că aşa ţara nu mai poate fi condusă. Trebuie, de fapt, să fii cam ca primăriţa Firea, uluită că a fost huiduită copios de cei care o aclamau pe Simona Halep. Huiduită de cei care au mers acolo de bună voie, fără a fi convocaţi, fără obligaţii, fără sarcină de la partid.
Nu vreau să mă erijez în arbitru şi să decid care parte a românilor are dreptare: cei care susţin sau cei care înjură actuala guvernare. Însă nu pot să nu observ că cei din urmă par a face parte, majoritar, din categoria celor care nu beneficiază în nici un fel de pe urma guvernanţilor mai vechi sau mai noi: nu sunt nici bugetari, nici asistaţi social şi este greu de crezut că au făcut “afaceri” cu statul. Printre ei se numără şi cei din diaspora. Cei care au plecat din ţară, nu de bine, ci din cauza performanţelor foştilor şi actualilor noştri conducători. Cei care, la alegerile prezidenţiale din 2014 au stat la cozi uriaşe ca să ajungă la urnele de vot. Cei care au trimis acasă, de-a lungul timpului, câteva zeci de miliarde de euro. Oficial sunt peste 3,5 milioane. Neoficial, numărul lor pare a depăşi binişor 5 milioane. Nu ştiu dacă vor veni 3 milioane în 10 August, la Bucureşti. Însă actuala guvernare ar trebui să ia în calcul această situaţie. Şi ar trebui să-şi aducă aminte de textul de pe una dintre pancartele purtate la un alt miting, cel împotriva ordonanţei 13: “Trebuie să fii idiot ca să enervezi un popor al cărui desert preferat este coliva”.

Viorel Dãdulescu

Articole din aceeasi categorie

3 Responses to 10 August

 1. gerula

  Nenea, care ai scris acest articol, esti sanatos la cap?

  • Comosicus

   Nene Gerula, păi la matale se vede (încă) pe fundal stema eternului roșu.
   Iar când deschizi gura, vorbești ca la ”marele congres”. Pe deasupra nici nu scri românește. Ori am trecut iarăși la alfabetul chirilic-digital?
   Iar ”nenea, care a scris”, chiar e ziarist și nu ține de nici o partidă.
   Că nu ne place Adevărul, asta e limpede. Să mai știi ceva ”nene gerula”, ceea ce scrie ”nenea”, se știe dincolo de Carpați și de Dunăre. Iar cele milioane, de care nu vrei să auzi, ele există, în carne și oase. Dacă ei n-or să vă mai trimită ”cele” miliarde de dolari, ori euro, ori lire sterline, atunci chiar că o să ți se usuce cerul gurii. Aferim!

 2. Zub

  Câteva fâsâieli toxice trase de ciracii lui Soroș pe niște rețele, înseamnă fix zero – majoritatea diasporei regretă amarnic că s-a îmbulzit la vot, ca să aleagă un netrebnic, la ultimele alegeri.

  Firește, sunt totuși în stare să creeze scandal, după cum au demonstrat, la festivitatea organizată pentru Simona Halep.

  Nu pricep de ce nu își fac datoria serviciile, care i-ar putea expune și da pe mâna procurorilor pe acești agitatori profesioniști, care duc țara într-o direcție foarte periculoasă.