„Împreună pentru o sănătate mai bună”

Sute de clujeni – vîrstnici şi tineri – au dorit să efectueze testele medicale gratuite la punctele sanitare instalate, miercuri, în mai multe zone circulate ale oraşului, în cadrul campaniei „Împreună pentru o sănătate mai bună”.

„Ne-am instalat punctul de lucru în Parcul din spatele Teatrului Naţional şi de la ora 10 nu am avut nicio clipă fără persoane între 35 de ani şi 70 de ani, dornice să-şi ia tensiunea arterială, să facă testul pentru procentul de grăsime şi cel pentru indicele de masă corporală, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Paula Andreica, educator de sănătate, adăugînd că puncte sanitare similare şi-au desfăşurat activitatea în faţa complexului „Central”, în Piaţa Mărăşti, la intrarea în Spitalul de Recuperare şi la Casa Judeţeană de Pensii.

La rîndul său, Iulia Uţa, colega de echipă a Paulei Andreica, a arătat că „este mult mai uşor să se prevină o boală sau să o fie tratată încă din faza incipientă”, iar astfel de teste sînt indicate pentru a afla dacă organismul este afectat sau nu de vreo problemă de sănătate.

În fiecare din punctele sanitare s-a aflat şi cîte un stand de carte medicală, aproape toate persoanele care au efectuat testele alegînd şi un volum dedicat alimentaţiei sănătoase, vieţii echilibrate, sau prevenirii îmbolnăvirii organismului.

Campania naţională „Împreună pentru o sănătate mai bună” a debutat în anul 2002, fiind susţinută de Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF), Institutul de Sănătate Publică şi Editura „Viaţă şi sănătate”, şi este reluată în fiecare an. La Cluj-Napoca, derularea campaniei este sprijinită de municipalitate.

Obiectivul campaniei este îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei prin informare şi educare cu privire la un stil de viaţă sănătos, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, a diabetului şi cancerului.

Articole din aceeasi categorie